Tips ter voorbereiding op de fotoshoot

Je haren
Vrouwen: zijn je haren toe aan een knipbeurt? Zorg dat dit ruim voor de shoot gebeurt, dan hebben je haren de tijd om goed te zitten. Voor mannen: een frisse coupe kan een paar dagen voor de fotoshoot geknipt worden. Bedenk ook hoe je je haren wil dragen: opgestoken, los of geföhnd. Voor een portretfoto voor bv. LinkedIn kan opgestoken haar, zakelijker overkomen.

Je kleding
Kies voor zakelijke foto’s ook passende, zakelijke kleding uit. Egale tinten komen beter over dan prints, logo’s of schreeuwerige teksten. Zakelijk gezien zijn donkere tinten vaak goed. 

Dames houden soms van wijde kleding. Dat kan mooi zijn maar op de foto oog je dan juist kleiner of een maatje groter dan je daadwerkelijk bent. Probeer daar in je kledingkeuze rekening mee te houden. Je krijgt meer vorm door het dragen van een high waist pantalon, kokerrok of aansluitend jurkje. 

Kleding laat zien wie je bent en welke kleuren je bv mooi vindt. Een zwart zakelijk jurkje of een colbertje is altijd goed. Mooie pumps of laarzen met hakken zijn natuurlijk altijd goed. Hierdoor ga je als vrouw mooier lopen en/of zitten wat je direct terugziet op de foto.

Voor wat betreft kleur is het belangrijk om niet te kiezen voor een spierwitte blouse. Wit weerkaats licht en kan hard overkomen op de foto. Kies er dan voor om een colbertje over je blouse te dragen. Wil je meer casual op de foto, draag dan een pullover. 

Voor een groepsfoto is het goed om harmonie te behouden. Het hoeft niet perfect bij elkaar te passen, het is wel goed om voor gelijksoortige tinten te kiezen. Dan wordt iedereen gezien op de foto.

Je make-up
Draag je normaal geen make-up, dan raad ik je aan om nu wel een beetje make-up op te doen. (lipgloss en mascara) Draag je in het dagelijks leven wel make-up, doe dan nu iets extra foundation, mascara en lippenstift op. Liever niet iets dat glittert.

Je gezichtshaar
Mannen: heb je een baard of snor, zorg ervoor dat alle haren goed zitten, gebruik wax en knip de haren die niet willen blijven zitten eraf. Kijk ook even naar je wenkbrauwen. Heb je geen baard of snor, zorg er dan voor dat je goed geschoren bent. Heb je rode vlekjes van het scheren, verzorg dit met crème of talkpoeder.
Vrouwen: verzorg je wenkbrauwen.

Je nagels
Ook bij zakelijke portretfoto’s kan het zijn dat je handen in beeld komen.
Zorg voor verzorgde en schone nagels.